DM hattrick af Mads og Sarah

karstenResultater, Stævner

To DM guld, tre DM bronze og en ny dansk rekord blev udbyttet til  TIK Bueskydning ved årets udgave af Udendørs DM i bueskydning for seniorer.

Ida Frandsen, Mads Knudsen, Martin Damsbo, Martin Laursen, Sarah Sønnichsen og Sune Rasmussen fra TIK Bueskydning var alle draget til Aalborg for at deltage i Udendørs Senior DM i bueskydning. For første gang nogensinde i TIK Bueskydnings historie var der flere compound skytter med fra TIK end recurve skytter. Faktisk var det kun Martin Laursen der repræsenterede den klassiske OL recurve bue, så det var også for første gang i meget lang tid at TIK heller ikke havde et recurve hold med til et DM. Til gengæld havde TIK ud over et compound hold hele to compound mix-hold.

Efter en indledende seedningsrunde i kraftig vind og regn, så det rigtig lovende ud for TIKs skytter. Selv om den kraftige blæst satte skytterne på en svær prøve, sluttede alle TIK skytter med nogle fornuftige placeringer. Sarah blev nr. 2 og Ida blev nr. 7 i Dame Compound, Martin Damsbo blev nr. 3, Mads blev nr. 5 og Sune blev nr. 20 i Herre Compound, mens Martin Laursen blev nr. 14 i Herre Recurve. Endnu bedre gik det for holdene, hvor både Compound holdet med Mads, Martin Damsbo og Sarah og compound mix holdet med Martin Damsbo og Sarah blev nr. 1, mens compund mix holdet med Mads og Ida blev nr. 4. Så spændingen var stor inden de afsluttende finaleskydninger.

Finaleskydningerne startede med mix holdene, så det var TIKs compound mix hold der skulle i aktion først. Her ville skæbnen desværre at de to TIK mix hold skulle mødes i semifinalen, hvor Martin og Sarah vandt over Ida og Mads, samtidig med at de satte ny dansk rekord med 151 point. Efterfølgende vandt TIK holdene både Guld finalen og Bronze finalen, så de to første DM medaljer var i hus til TIK.

Derefter var det de individuelle finalers tur. Her var skæbnen endnu en gang ugunstig mod TIK, da Ida og Sarah skulle mødes i kvartfinalen i Dame Compound. Sarah vandt både den indbyrdes TIK kamp og den efterfølgende semifinale, så hun var nu klar til Guld finalen. Den vandt hun efter en meget spændende kamp som hun førte fra start til slut. Så den anden Guld medalje til Sarah og den tredje DM medalje til TIK var hjemme.

I Herre Compound tabte Sune sin første kamp og slutter DM på en delt 17. plads, mens både Mads og Martin Damsbo nåede hele vejen til semifinalerne, som de desværre begge tabte, så de skulle nu mødes i Bronze finalen. Her trak Mads det længste strå, så han fik sin anden bronze medalje og TIK fik den fjerde DM medalje.

I Herre Recurve fik Martin Laursen aldrig gang i den gode skydning, så han tabte sin 8.dels finale og slutter DM  på en delt 9. plads.

I de afsluttende compound hold skydninger var det tydeligt at TIKs hold med Mads, Martin og Sarah trods seedningen som nr. 1 ikke havde skudt sammen før, så de tabte deres semifinale. Til gengæld havde de fået styr på deres skydning til Bronzefinalen som de vandt overbevisende. Så dagen sluttede med den tredje DM medalje til både Mads og Sarah og den femte DM medajle til TIK Bueskydning.

Alt i alt et fantastisk DM for TIK Bueskydning, der vender hjem med fem medaljer ud af tolv mulige i compound klassen, hvilket gør TIK til den mest vindende klub i Compound.

Resultater på: ianseo

Billeder af Leon Rasmussen

Billeder taget af Kaj Frandsen