Hvad er et VM?

karstenStævner

Karsten og Bubka I Tyrkiet

Karsten Weikop og Sergej Bubka i Tyrkiet

Hermed det første rejsebrev fra Karsten Weikop fra TIK Bueskydning, der er med til VM i Tyrkiet. Karsten fortæller om deres ankomst og årsagen til hans deltagelse:

Da jeg var yngre og deltog i konkurrencer i diverse sportsgrene, så sagde vi altid: Tag det rolig – det er ikke VM. Nu er jeg blevet ældre og siger: Hvor spændende – det er VM.

At det ikke er som bueskytte jeg deltager gør ikke den store forskel. Den energi der omgærer et verdensmesterskab burde være alle forundt.

Årsagen til at jeg er Antalya i Tyrkiet skyldes at Danmark har fået æren af at afholde VM i bueskydning i 2015 i København og da vi har besluttet at dette stævne skal være “Like never before”, så er forberedelse en af de vigtigste ting, hvilket gør at vi skal lære af dem som afholder VM.

Vi kom til Tyrkiet fredag aften hvor vi ankom til hotellet fredag (lørdag) nat kl 1.00. Vi syntes det var sent, men i forhold til skytterne burde vi være taknemmelige, idet de først landede kl.1.00. Her var bussen, som skulle køre dem til hotellet, fuld og skytterne blev nødt til at vente på at bussen kom tilbage efter at have afleveret det italienske hold. Det betød at skytterne, inkl. Martin Damsbo fra TIK, først var i seng kl. 3.30.

Så burde man tro at skytterne sov længe og fik deres skønheds søvn, men dette er på ingen måde tilfældet. Da jeg kom til træningsbanerne kl. 11, mødte jeg Martin som var i gang med skydningen. Når man er nykåret mester i World Cup, som Martin er, så er der ikke tid til at slappe af. Martin havde været på træningsbanen allerede kl. 9.00, men her var alle baner optaget, således at Martin først kom igang med skydningen kl. 10.30. Jeg tror at Maritin havde foretrukket 1½ times søvn. Herefter blev det til et par timers træning, inden turen gik tilbage til hotellet, hvor fysioterapeut Gitte Karlshøj stod parat med massage.

Kl. 20.30 var åbningsceremonien, men det som andre synes er et flot show, bliver vurderet anderledes af mange af de danske skytter, der foretrak en god nats langs søvn, således at man er klar til søndagens officielle træning. For os som ikke skyder, kunne showet nydes og man kunne snakke med de mange fra de 71 andre lande som deltager i verdensmesterskaberne. Der var 99 lande der deltog i kongressen.

At bueskydning er er sportsgren som får mere og mere bevågenhed kan man se på antallet af ‘ikke-bueskytter’ som er tilstede. Den mest berømte som vi fik snakket med var stangspringeren Sergej Bubka, den som medlem af den internationale olympiske komite besøgte verdensmesterskaberne.

/Karsten Weikop