Træning og sightseeing i Mexico

karstenStævner

Dag 3 i Mexico:P1030728

What a day. De sidste skytter er landet så vi er nu fuldtallige og dagen startede med morgen/formiddags træning. Foruden de skytter der skal konkurrere, så er Matt Stutzman også kommet. Han skal lave show opvisning i pausen samt et lille foredrag til søndagens stævne. Til dem der ikke kender Matt, så er Matt nok en af de fedeste personligheder der kan gå iblandt os. Matt er sølvvinder ved Para OL i london, han har ingen arme, ja i læste rigtigt, en bueskytte uden arme. Men på trods af hans handicap er han en person som vi alle kan lære en P1030851masse af, han er altid et stort smil lyser langt væk af positivitet. Han blev født uden arme, så han har altid været vant til at skulle klare sig. Hvilket han også gør. Han er rejst til Mexico sammen med hans bedste jagt kammarat ikke nogen hjælper eller noget. Det er så fascinerende at se hvad han kan gøre med hans fødder. Alt klarer han selv, han kan skyde, stille sigte, trække pile, kører bil, osv. Alt klarer uden at bruge specielt udstyr, alt er hvad vi andre ville bruge. Derudover er han altid klar på en god joke for at bryde isen og få smil frem på folk. F.eks elsker han at fortælle hvad han fik i gave sidste år af hans jagtkammerat, han fik et par Camo Handsker. (igen manden har ingen hænder) og så nyder han at se folks reaktion, folk der ikke kender ham ved ikke hvordan de skal reagere, om han er seriøs eller om det er en joke. Det er dog en joke, men hans kammarat har fået mange skæld ud over at det er da ikke noget man kunne gøre, fra folk der ikke lige forstod joken:-) Sådan er Matt hele tiden fuld af positiv energi og en ekstrem inspiration for os alle, vi kan alle lære noget af ham. Igen for at sætte hans skyde egenskaber i perspektiv, så skød han 300 point i Vegas i år på første runde, jeg skød 298:-) så skyde det kan han altså:-)P1030835

Efter dagens træning blev vi kørt til hotellet og havde et par timer til at slappe af og pleje vores jetlag. Om eftermiddagen var vi en tur inde i Mexico City med en guide, der kunne fortælle lidt om de historiske bygninger i Mexico City. Når man snakker om Mexico City så skal man også huske alle de mennesker (anslået indbyggertal 22. mill. red.), og vi blev enige om at alle beboerne havde valgt samme dag at besøge bymidten i, for hold nu op, hvor var der mange, det var slet ikke til at komme frem.

Arrangørene havde arrangeret at vi om aftenen skulle ind of se mexican wrestling, som er en meget stor sport i Mexico. Det var noget af en oplevelse, et kæmpe show, og fantastisk at se hvor dygtige de er til det kamp show. Vi mødte også nogle af de mest 529505_173957642810758_84439158_nberømte mexicanske kæmpere back stage. Halvvejs i kamp programmet blev bueskytterne introduceret, hvor alle skytter blev nævnt og skulle rejse sig i den kæmpe arena. Dette igen et led i målet om at promovere bueskydning og stævnet der skal foregå søndag. En fantastisk oplevelse.

Dag 4

Lørdag stod på træning om formiddagen, hvor vi fik trænet lidt hold skydning. Det er en anderledes mix team skydning, 4 skytter: 2 herrer og 2 damer som hver skyder en pil. Vi kender alle hinanden fra skydebanen, men har aldrig skudt på hold sammen før, det skal nok blive spændende :-). Der var flere sports kanaler ude og interviewe os og specielt var der focus på Matt Stutzman, bl.a. fordi handicappede i Mexico har det meget svært, både i sport og i dagligdagen, der er ikke megen hjælp og støtte til dem, der har brug for det. Erika Jones og Matt skød en lille opvisnings match 4 pile på 70 m, og Matt vandt med 1 point :-).

Mexicanerne afholder i disse dage deres Nationale indendørs mesterskaber, så kl. 12 var der arrangeret en autograf event, hvor skytterne kunne komme forbi og møde os internationale skytter og få en autograf og billede hvis de havde lyst. Og det skal jeg love for at de havde. Det tog 1½ – 2 timer og ca. 200 børn og unge var forbi. Vi skrev på t-shirts, billeder, pilekoggere og selv på de medaljer de lige havde vundet. Endnu en sjov oplevelse, som vi ikke er vant til hjemmefra.

P1030893P1030912

Eftermiddagen og aftenen gik med rundtur på en af kanalerne i store både. Det er her Mexicanerne tager ud i weekenderne og holder fest, afslapning osv. Store både med bådfører, der stager os afsted. Hele kanalen var fyldt med glade mennesker og også små både med musikanter og sælgere der prøvede at sælge en masse forskellige ting.

I morgen går det løs, Mexican Challenge, Mexico mod alle de andre, det bliver en tæt og spændende match :-). Det var alt for denne gang

Og det er jo faktisk nu søndag at det foregår, så følg med på Mexican Challenge facebook side.