Guld og Sølv ved WC 2 i Antalya

karsten Resultater

stephan_tanjaTIK Bueskydning har haft 5 skytter til WorldCup i Antalya i Tyrkiet, som er 2 afdeling ud af 4. TIK-skytten Tanja Amdi og Stephan Hansen fra Nykøbing Falster, begge 19 år, vandt Guld-finalen for mixhold. I finalen mødte de et erfarent hold fra Sydafrika. Danmark tog teten fra start, og de holdt til presset. De vandt med 152-151. For Tanja Amdi var WorldCup2 hendes debut på denne scene, og udover guldmedaljen skød hun sig til en fornem 3. plads i den individuelle kvalifikation. Her skød hun 697, som både er ny dansk rekord og europæisk juniorrekord. Desværre tabte Tanja 1/16 finalen med 2 point. Herre Compound-holdet bestående af TIK-skytten Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen fra Midtfyn vandt Sølv. Guld-finalen stod mod ærkerivalerne fra USA. USA vandt 232-231. På vejen mod guld-finalen blev Indien, Italien og Mexico slået. Martin Damsbo skød 696 i kvalifikationen ud af 720 mulige og blev nr. 24. I finaleskydninger tabte Martin i ¼ finalen, endte på 6 pladsen. Martin ligger som nr. 7 på verdensranglisten. Andreas Darum var med som 4 mand til Compound-holdet og skød 682 i kvalifikationen, hvilket rakte til en placering som nr. 62. For 1 gang i flere år deltog, der et Dame Compound hold, og alle 3 skytter er fra TIK bueskydning. Det er Sarah Sönnichsen, compound_pigerTanja Amdi og Erika Anear, De endte på 4. pladsen, da de tabte bronze-kampen til Rusland med 1 point. Sarah Sönnichsen skød 695, hvilket rakte til en 9. plads – Erika Anear skød 675, som rakte til en 47. plads. Desværre tabte både Sarah og Erika den først finalen-skydning, og endte henholdsvis som nr. 17 og nr. 33. Det er flotte resultater på den internationale scene, lover godt for Martin, Sarah, Tanja og Erika’s deltagelse til VM, som afholdes i København fra d.26. juli til d. 2. aug. De indledende runder skydes i Sundby Idrætspark d. 26.-31. juli og finalerne på Christiansborgs Slotsplads d. 1.-2. aug.