Medaljer ved flot DM i 3D

Leon Rasmussen Resultater

Årets danske mesterskaber i 3D bueskydning blev afholdt lørdag den 17 september. De smukke omgivelser ved Egeskov Slot på Fyn dannede rammen om et anderledes DM stævne hvor også slottets almindelige besøgende fik en alletiders mulighed for at se rigtig 3D bueskydning helt tæt på. Arrangørerne fra Ulbølle Bueklub havde stillet i alt 48 mål op på 2 ruter, så hver af de mere end 260 deltagende skytter kom til at skyde på 24 mål.

Den dejlige forlængede sommer gav pæne temperaturer ved afslutningen på årets udendørs sæson, men det var også tydeligt at efteråret kiggede frem med en god vind som på enkelte af målene viste sig at være en stor udfordring for mange skytter.

TIK Bueskydning stillede med et hold på 7 skytter. På billedet ses fra venstre: Sasha Rasmussen, Andreas Darum, Sune Rasmussen, Balder Jacobsen, Tore Bjarnason, Sanna Lund og Ronny Lund.

Ronny og Sanna Lund er begge erfarne 3D skytter, så de to var i deres rigtige miljø imellem træer og buske. De 5 resterende TIK skytter er skiveskytter til daglig, så de kom alle på en speciel og lidt mere uvant opgave med at forsøge at ramme de opstillede dyr på forskellige ukendte afstande på ruten.

Alle vores skytter havde en hyggelig og udfordrende dag og vi kunne tage hjem fra Fyn med følgende resultater:

Andreas Darum og Ronny Lund blev nummer 5 og 8 i buejægerklassen.

Sune Rasmussen vandt guldet i herre aspirant compound. Micki fra Varde fik sølv og Oliver fra Lavia Odense tog sig af bronzemedaljen.

Tore Bjarnason fik en bronzemedalje i herre mini compound.

Sanna Lund (dame aspirant compound), Balder Jacobsen (herre aspirant recurve) og Sasha Rasmussen (dame junior compound) var eneste deltagere i deres klasser og fik derfor hver en guldmedalje.

Mens vi alle ventede på medaljeroverrækkelsen blev der tid til at snakke om oplevelserne på ruten og lidt om hvad der havde fået så mange skiveskytter til at vove sig ud i naturen inden indendørssæsonen rigtigt begynder. Her er nogle af svarene:

3d_dm_2016-0965Det var en oplevelse at deltage til årets DM. Det er et stævne som jeg har set frem til fordi det skiller sig ud fra tidligere DM stævner, som plejer at foregå i en skov. Det er jo ikke fordi det ikke er smukt i skoven, men omgivelserne ved Egeskov Slot har bare noget andet at byde på, og det tror jeg at mange af os skytter syntes er fedt – og så er der tilskuere på, hvilket vi slet ikke er vant til.   – Ronny Lund

3d_dm_2016-1003-2

Jeg deltog fordi jeg var nysgerrig. Jeg har aldrig tidligere prøvet at skyde 3D og jeg har så tit hørt at det er helt anderledes end skivestævner og rigtig hyggeligt – så jeg gav det en chance.   -Sasha Rasmussen

 

3d_dm_2016-1035-3Jeg valgte at stille op til 3D DM igen i år fordi jeg synes at 3D skydning er en god måde at få noget alternativ træning efter en lang skivesæson. Nu glæder jeg mig til at komme indendørs.   – Sune Rasmussen

 

3d_dm_2016-0957Jeg skal deltage ved VM i Felt i Dublin, Irland om små to uger. DM i 3D er den bedste måde at forberede mig. Og så er det bare altid sjovt at vise flaget dér hvor folk ikke lige ved, hvem man er!   – Andreas Darum

TIK Bueskydning ønsker alle vores 3D skytter (nye som erfarne) tillykke med de fine resultater, medaljer og mesterskaber.