Sølv til Martin og Camilla ved World cup i Sydamerika

karstenResultater

World Cup 3 blev afholdt fra 15-21 juli i Medelin, Colombia. Medelin blev i starten af 2013 kåret som verdens mest innovative by p.g.a byens fremskridt indenfor politik, uddannelse og social udvikling.

Det er for øvrigt første gang nogensinde at World Cup touren lægger vejen forbi Sydamerika. Arrangørerne gjorde gennem hele stævnet et fantastisk arbejde, og stort set alt klappede perfekt. Det er meget mere end man måske havde turde håbe på, når man tager i betragtning, at det var allerførste gang.

Det danske hold af atleter i Medelin bestod af en enkelt recurve skytte, nemlig Carina Rosenvinge Christiansen (Aalborg) samt tre compound skytter: Camilla Søemod (Gladsaxe), Torben Lindberg Johannessen (Broby) og Martin Damsbo (TIK Taastrup).

Fine kvalifikationsrunder
Kvalifikationen blev skudt på Luis-Alberto Villegas baseball stadion, som ligger i "Atanasio Girardot" sport kompleks. Fantastiske omgivelser og et ligeså fantastisk vejr med høj sol, 22-30 grader og let brise.

Efter kvalifikationen havde Carina skudt sig til en 10 plads. Camilla, som endelig er tilbage i top form, satte med flot skydning ny dansk rekord med 693 point (2 point over den tidligere rekord), hvilket rakte til en flot 3 plads. I herre compound rækken leverede både Martin og Torben god skydning. Torben, som er tilbage efter en skadesperiode, endte som nr. 22 med 693 point. Martin skød en kvalifikationsrunde på 701 point og måtte med det resultat ud i "shoot off" om 7 pladsen sammen med 5 andre. I "shoot off'en" skød Martin desværre "kun" den 3. bedste pil og endte derfor som nr. 9.

Camilla og Martin sluttede den flotte danske indsats af med at kvalificere sig som nr. 1 i Mix Hold konkurrencen.

Finaler med forhindringer
Finalerne blev afviklet hen over de efterfølgende dage, og danskerne gjorde også her rigtig god figur. Carina endte på en fin 9. plads. Torben som nr 17. Camilla leverede igen et super "run" og endte på en kanon flot 6. plads. Det er skønt at se hende tilbage i top form.

Martin har i de to foregående World Cup stævner begge gange deltaget helt frem til medaljeskydningerne. Denne gang havde han igen god vind i eliminationsrunderne, helt indtil han i semifinalen mødte verdensranglistens nr. 2 Rio Wilde, hvor han måtte se sig slået og henvist til Bronzefinalen.

Camilla og Martin havde skudt sig til Guldfinalerne i Mix hold efter at have kvalificeret sig som nr. 1 efter kvalifikationen. Da dagen til finalerne var nået, var de så "heldige", at vejrguderne ville lege med i kampen om medaljer. Finalebanen var lagt mellem store bygninger, så skytterne fik en stærk kastevind at føle. Så stærk at banner og flag blæste omkuld, og flere af verdens elite skytter måtte hente et par skud uden for scorings-zonen.

I guldfinalen i Mix Team var Camilla og Martin oppe imod Italiens Marcella Tonioli og Sergio Pagni som er verdensranglistens nr. 1. Desværre havde danskerne ikke det rette held og styrke i den stærke vind og måtte se sig slået, men de er nu klar til næste uges World Games i Cali, Colombia.

I bronzematchen var vinden stadig stærk og Martin var oppe imod den erfarne tidligere Vegas og verdensmester Dietmar Trillus. Martin startede ud med en uheldig 7'er. Det kom til at koste ham matchen, som endte 142-140 i Dietmars favør og Martin endte som nr. 4.

Martin, verdens mest precise skytte
"All in all" havde Danmark endnu et super World Cup event. Martin ligger nr. 1 på World Archery's Longines Prize for precision for den mest præcise skytte igennem året, den med flest 10'ere. Han har skudt 333 10'ere efterfulgt af Braden Gellenthien med 330 10'ere. Derudover ligger Martin nu nr. 3 på World Ranking listen og nr. 3 på "over-all" World Cup ranglisten (www.archery.org). Camilla Søemod er med sit super resultat nu på 16. pladsen i world cup ranglisten, og Carina ligger nr. 18 på world cup listen.

Nu er der et par dage til mere træning, og så rejser Camilla, Torben og Martin videre til World Cames i Cali.

Alt for denne gang samt hilsner fra Colombia
Martin Damsbo og resten af World cup holdet