Bag om VM

karstenStævner

20130930_170425Så er konkurrencen ved VM 2013 i Belek, Tyrkiet kommet i gang. Som det kan ses flere steder var det en god dansk start, se f.eks. DR eller facebook.

Set fra et TIK synspunkt, så er det Martin Damsbo som har den største bevågenhed.

Efter at han i sidste uge vandt World Cuppen i Paris kunne man måske synes at en 19. plads efter kvalifikationsskydningen er langt nede, men som Martin sagde, så skal man lige sætte sig helt op igen. Han brugte sammenligningen mellem Tour de France og endags konkurrencen VM i landevej. En god sammenligning.20130929_090811

I forhold til VM 2015 i København, som jo er formålet med vi er hernede, så blev der ikke meget tid til at se bueskydning. Dagen blev brugt til at se hvad der foregår bagved og lære af alle de udfordringer som Tyrkerne støder på. Det er dem som man lærer noget af. Her er det som det er ved de fleste stævner overnatning (hoteller) samt transport som giver de fleste udfordringer. Det har dog også været vigtigt at notere alle de gode ideer som tyrkerne har lagt for dagen for at få et så stort stævne til at glide.

En anden vigtig ting er at få skabt de rigtige kontakter, således at VM 2015 kan blive “Like Never Before”.

Man kunne jo tro at det bare var at kopiere dette stævne og tilføje lidt ekstra, men der der er mange forskelle. F.eks. er dette stævne det sidste stævne, hvor der skydes en FITA runde med 144 pile over 4 forskellige afstande, som kvalifikation for recurve. I 2015 bliver det 2*36 pile på 70 m. Deltager antallet vil også være væsentligt større i 2015, da VM’et vil fungere som udtagelse til OL 2016.

Som sports disciplin er der fra den olympiske komite meget respekt omkring bueskydning. Bueskydning er netop rykket en klasse op i den interne ranking som IOC har. Samtidig har den nye IOC præsident Thomas Bach valgt at komme i weekenden for at overvære finalerne, det første VM har overværer i sin nye rolle som præsident for IOC.

/Karsten Weikop