VM guld til TIK Bueskydning

karstenResultater, Stævner

20131005_124944

Patrick, Stephan og Martin med guldmedaljerne

Verdensmesterskabet i bueskydning, som fandt sted i Antalya, Tyrkiet, var en stor succes for dansk bueskydning og ligeledes for TIK bueskydning. Martin Damsbo fra TIK kunne lørdag hæve pokalen over hovedet og kalde sig verdensmester.Efter nogle dage med meget blandet vejr, herunder stormvejr, og svingende resultater var der i finalen ingen tvivl og de 3 danske skytter vandt overbevisende 235-230 over Sydafrika.

majaonstandVed stævnet blev det til 2 guldmedaljer og 1 bronze, hvilket gjorde Danmark til næstbedste land, kun overgået af Korea. Udover guld til holdet i herre compound blev det også til guld i Dame Recurve til Maja Jager samt bronze til holdet i Dame Recurve.

Som bekendt er det kun en uge siden at Martin Damsbo individuelt vandt World Cuppen og kan altså nu fylde pokalskabet op med en VM pokal.

Da Martin ankom til Belek som ligger i Tyrkiet ved Antalya, var han godt brugt. da World Cuppen er en turnering som går over en længere periode, indebærer turneringer i 4 verdensdele og afsluttende med en finale i Paris foran Eiffel tårnet.

Ved VM var resultaterne i kvalifikationsskydningen da også et niveau under den klasse som Martin normalt leverer og med 704 point ud af 720 mulige blev da også kun til 19. plads inden eliminationsskydningerne. I 1/48 finalerne vandt Martin over en tjekke, men allerede i 1/24 finalerne måtte Martin se sig slået af Chauhan fra Indien. I Mix måtte Martin sammen med Camilla Søemod også se sig slået af Indien allerede i første kamp.

Dermed var der kun hold konkurrencen tilbage for Martin hvor han skulle skyde sammen med Stephan Hansen og Patrick Laursen. Eliminationskampene foregik fredag, hvor der var stormvejr i ellers solfyldte Antalya. Vinden er enhver buekonkurrences værste fjende og den satte også arrangørerne på prøve, da der under opvarmningen blev leveret adskillige missere, hvilket man normalt ikke ser under et VM. På grund af den stramme tidsplan kunne konkurrence ikke skubbes, så man gav skytterne dobbelt tid til at skyde i, således at de kunne finde hullerne i vinden. Alternativer blev overvejet, så som at skyde på 30 m i stedet for 50 m eller anvende større ansigter (papiret med ringene som man skyder mod). Til eksempel kan nævnes at de columbianske kvinder valgte at skyde med tungt lastede rygsække for at kunne stå fast i vinden.

WAC_DA1_8619-X2wac_da1_8666

Det danske vejr, som vi normalt brokker os over, gav danskerne en fordel, da vi således er vant til blæsende vejr og kunne således i 1/8 finalerne sende Canada ud af konkurrencen. I kvartfinalerne var modstanderen USA, som er blevet verdensmester de sidste mange år, og de blev slået sikkert 176-165. Dette pointtal skal holdes op imod at finalen, der blev skudt dagen efter, skød danskerne 235 point ud af 240 mulige.

I semifinalen var det Frankrig som måtte lade livet mod Danmark med 210-185, en uhørt stor margin i en VM semifinale.

Selve finalen foregik som nævnt dagen efter hvor vinden havde lagt sig og solen kiggede frem. Her var der efter en lidt nervøs start ingen tvivl om resultatet og Martin Damsbo kunne sammen med sine 2 holdkammerater løfte pokalen over hovedet og kan nu kalde sig verdensmester de næste 2 år.

Med  2 guld og bronze kunne Rolf Lind som er formand for Bueskydning Danmark og som er kommet fra TIK, kalde weekenden for den største i dansk bueskydnings historie.