Kvalifikations og første finaleskydninger i Mexico

karstenResultater, Stævner

Her får I Martin og Erika’s andet rejsebrev fra Mexico, denne gang på dansk: dag 3. var kvalifikations dag. Typisk Mexico, så har de det med at ændre programmerne i sidste øjeblik, samt ikke helt at have styr på tiden, så 5 min mexikansk tid svarer mere til 40 min dansk tid. Sent onsdag aften IMG_5150ændrede de programmet for torsdagens finaleskydninger, heldigvis ikke så slemt. Dette betød at Erika  skulle starte sin kvalifikation kl 12 og herre compound kl 15.
Om morgenen var det perfekt vejr, høj sol god temperatur. Hen af formiddagen  startede det med en let drilsk brise, som var værst da dame compound skød, så hen  over eftermiddagen stilnede det lidt af igen. Det er nemt at mærke vi kommer fra mange måneders indendørs skydning, fordi selv den mindste brise får kroppen til at stresse og gå i stå, så man ikke har så nemt ved at gennemføre skuddet. Men igennem hele dagen fik vi arbejdet os godt igennem og fik hæderlige scorer med hjem, Erika sluttede med 656 som nr 20, og Martin sluttede som nr 4 med 705.
Alle de internationale skytter blev om aftenen inviteret ud til barbarcue aften  ved Ruben IMG_5123Ochoas bue shop (det er Ruben som er hoved arrangør af stævnet og har  7 bue shops i Mexico). En meget traditionel mexicansk gril aften, en masse venner af butikken og fra skydningen var mødt op og en masse forskelligt super lækkert kød blev grillet.
Fredag var første dag for finaleskydning. Stævnet foregår lidt som vi kender det fra face 2 face i Amsterdam med grupper af skytter, der hver skyder matches mod hinanden. 2 point for en vunden match og 1 for delt og 0 for tabt, de to i hver gruppe, som havde flest match point går videre til lørdagens skydning. Martin havde godt flow i skydningen og gav ingen point fra sig og vandt alle sine matcher med 10 match point og 735 point (75 pile svarer til snit af 705,6 point ved 72 pile) Erika var havnet i en sværere gruppe men formåede at skrabe 6 match IMG_5136point sammen og 690 point (75 pile svare til snit af 662,4 point ved 72 pile). Eftermiddagen stod på afslapning væk fra solen og i morgen 2 runde af finalematcherne.
ps. selv buejægere stiller op til denne åbne turnering, her ses en lokal buejæger på linien med en af verdens bedste bueskytter gennem tiden Dave Cusins fra USA