2 EM GULD til TIK-skytter i Vittel i Frankrig

Leon RasmussenResultater

Mandag morgen efter DM rejste 14 skytter til Vittel i Frankrig for at deltage i EM indendørs for ungdom og senior fra d. 5. marts til d. 12. marts. De 8 skytter er fra TIK Bueskydning, 5 senior skytter og 3 ungdomsskytter. Sasha og Sune Rasmussen har prøvet det før, men for Mikkel Rasmussen er det første gang han deltager i et internationalt mesterskab.

Onsdag begyndte kvalifikationsrunden og det gav følgende flotte resultater: Martin Damsbo skød 595 og blev nummer fire i Herre Compound. I Dame Compound blev Tanja Jensen bedst med 591 point og nummer to, Sarah Sönnichsen skød 586 og blev nummer 7 og Erika Anear skød 575 og blev nummer 19. I Dame Recurve skød Randi Degn 578 og blev nummer otte. I junior klasserne skød Sune Rasmussen 592 point og blev nummer to i Herre Compound, Sasha Rasmussen skød 572 point og blev nummer 17 i Dame Compound og I Herre Recurve skød Mikkel Rasmussen 565 og blev nummer 32.

Så blev det tid til finalerne og forhåbningerne var store efter de flotte indledende resultater, men desværre gik det ikke de danske skytters vej. Erika, Randi og Mikkel taber i 1/16 finalen, Sasha, Sarah, Tanja og Sune taber alle i 1/8, Sune og Tanja dog først efter shootoff. Martin nåede længst men taber i 1/4 finalen til Stephan Hansen også på shootoff.

Hvis der skulle vindes medaljer ved dette års EM, skulle det være i HOLD, Danmark stilleder med 3 hold, 1 i Herre Compound Senior, 1 i Junior Herre Compound og 1 i Dame Compound. Herre Junior var de første der skulle i ilden og første kamp var i semifinalen mod Rusland, som blev vundet overbevisning med 236 mod 228. Så skulle der skyder om GULD og her gik Danmark af med sejren over Italien, vundet med 1 point 232 mod 231. GULD til Sune Rasmussen (TIK), Christoffer Berg (Lyngby) og Simon Olsen (Vordingborg). Så var det de danske damers tur, som er et rent TIK-hold og det blev en kopi af juniors modstander, først Rusland, som blev besejret med 236 mod 233 og så GULD finale mod Italien, som blev vundet overbevisende med 236 mod 232. Guld til Tanja Jensen, Sarah Sönnichsen og Erika Anear. De danske compound herre mødte Rusland i 1/4 finalen og her blev det til et knebent nederlag, da de tabte i shootoff med 1 point efter pointlighed 234-234.

Stort Tillykke til alle TIK-skytterne med deres flotte resultater og medaljer