VM 2017 i Mexico

Leon RasmussenArtikler

Image

Så tog TIK’s eliteskytter til VM i Mexico. Bueskydning Danmark sendte 12 skytter, heraf 6 fra TIK. Mexico City liger ca. 2240m over havets overflade.

Det får kroppen til at være virkelig træt, der er meget mindre “luft” så et helt almindeligt skud kan føles som om man har stået i fuldt optræk i mere end 50 sekunder. Heldigvis vender kroppen sig forholdsvis hurtigt så skytterne var klar til kvalifikationen.

Alle vores skytter klarede kvalifikationen flot og var klar til finalerunderne. Flere af skytterne døjede desværre lidt med forskellige sygdomme, det kommer nemt når man kommer til fremmede himmelstrøg.

Vi havde Randi Degn med i Dame Recurve, Randi klarede sig flot, hun vandt sin første delfinale før hun desværre blev slået, så det blev til en 33 plads ud af 80 skytter.

På Compound siden havde vi 5 skytter med. Sarah Sönnichsen, Tanja Jensen og Erika Damsbo, de klarede sig godt frem til finalerne. Erika blev nr. 33, Tanja nr. 17 mens Sarah desværre tabte Bronze finalen og kom hjem med en 4. plads. Som hold skød vores dygtige TIK piger sig frem til en 6 plads.

Martin Damsbo og Andreas Darum skyd sig frem til en 57. plads for Andreas og en 17. plads for Martin. Herrerne dannede hold sammen med den danske (nu eks. Verdensmester) Stephan Hansen fra Nykøbing Falster. De fik en samlet 5 plads.

Sarah og Stephan dannede mix hold, de endte på en 5. plads

Fik Danmark så slet ikke metal med hjem? Jo, Stephan forsvarede sig så godt han kunne, men tabte desværre guldfinalen, så han kom hjem med en Sølvmedalje. Flot Skydt af de danske Eliteskytter udtaler Formand for TIK Bueskydning, Steen Jørgensen