Sjællandsmesterskaberne 2021

Flemming JørgensenUncategorized @da

Efter en lang pause med regionale og nationale stævner p.g.a. Covid-19 var TIK-skytterne igen på banen. Hillerød Bueskyttelaug lagde baner til i weekenden d. 19-20 juni.

På førstedagen var det ungdomsskytterne, der skulle vise, hvad de kunne. TIK Bueskydning var repræsenteret i følgende klasser:

Herre Mikro Compund: Johan

Herre Mini Compund: Julian

Dame Aspirant Compund: Caroline

Herre Kadet Recurve: Noah

Herre Junior Recurve: Markus, Ludvig og Christian

Herre Junior Compund: Tore og Christoffer

Allerede fra morgenstunden viste vejret sig fra den ubehagelige side. Varmegraderne gik kun opad, og Hilllerøds bane havde svært ved at finde vinden, så temperaturen toppede omkring de 33 graders varme. Det holdt dog ikke skytterne tilbage. Der blev bare drukket mere vand, og heldigvis var der rigeligt med telte til at give skygge.

Desværre havde Julian ingen modstandere i sin klasse, så det blev en kort optræden for ham. Til gengæld var der i Herre Mikro Compound denne gang mere end 1 deltager, så Johan fik mulighed for at komme på scenen i eliminationsrunden. Han skød sig til en seedning som nr. 1, og han klarede både semifinale og final med bravour, og han endte også med en personlig rekord på 15 pile med 142 point.

I Dame Aspirant Compund var der 2 deltagere, så Caroline fik lov til at vente med at skyde til finalen, hvor hun kunne trække sig ud som vinder.

I Herre Kadet Recurve var det Noah, som havde en enkelt modstander i sin klasse. Han fik sat spænding på, da matchen måtte ud i en Shoot-off, som Noah vandt.

I Herre Junior Compund var det Tore og Christoffer som de eneste deltagere, og her gik 1. pladsen til Christoffer.

I Herre Junior Recurve var det rent TIK. 3 deltagere, hvor Ludvig kvalificerede sig som nr. 1 og Christian og Markus som henholdsvis nr. 2 og 3. I semifinalen vandt Markus, men han måtte se sig besejret i finalen af Ludvig, som dagen efter også vandt Herre Senior Recurve over Morten fra Køge.

Slutresultatet for ungdomsskytterne blev 6 guld, 2 sølv og 1 bronze, og alle skytter kom på skamlen.

Om søndagen var det seniorerne, der skulle i ilden. Vejret havde i løbet af natten udviklet sig lidt, og en koldfront pressede sig på sydfra. Det gav lidt vind fra morgenstunden, og temperaturen var ikke så voldsom som dagen før. Til gengæld blev telefonerne brugt flittigt, da de første regndråber ramte teltene. Heldigvis var kvalifikationen overstået på det tidspunkt.

Herre Senior: Christoffer Berg og Mads Erdal

Dame Senior Compund: Sarah Sönnichsen og Erika Damsbo

Herre Masters Compund: Flemming Kildentoft

Herre Senior Recurve: Ludvig Njor

Christoffer skød sig til en seedning som nr. 1 og han mødte efterfølgende Mads Erdal i semifinalen, som han vandt, og i finalen vandt Christoffer over Mads Knudsen. Mads skulle skyde om 3. pladsen, og den tabte han desværre til Linus Heller Lützen.

Flemming fik desværre en teknisk fejl på sin bue under kvalifikationen, som gjorde, at han ikke kunne deltage i finaleskydningen.

Da finaleskydningen skulle til at gå i gang, havde vejret vendt sig imod skytterne. Tordenvejret trak op ude i det fjeren, så diverse vejrkort blev møjsommeligt nærstuderet. Det eneste, der kom tæt på, var regnen. Den kom så tæt på, at skytter og dommere måtte finde paraplyerne frem, da det undervej regnede meget kraftigt.

I Dame Compound var Sarah og Erika de eneste deltagere, så de stod over for hinanden i finalen. Her var det Sarah, der kunne trække sig ud som vinder af matchen.

Ludvig deltog også i seniorernes skydning, hvilket han ikke helt uvant med, og her var han oppe imod Morten Caspersen, og Ludvig lukkede hurtigt matchen med resultatet 6-0.

Det samlede resultat for seniorerne blev deraf:

3 guld og 1 sølv.

/Flemming